Vrei un plus de curatenie? Afla cum sa te organizezi cat mai eficient

   Starea de sanatate, buna dispozitie si curatenia au mers mereu mana in mana, mai ales cand a fost vorba de propriul nostru spatiu, in care ne petrecem o buna parte din timp.

Iti doresti sa traiesti in conditii excelente de curatenie, insa acest lucru pare destul de greu? Ai foarte multe pe cap si consideri ca nu-ti mai ajunge timpul sa fii si eficient? Daca raspunsul tau este da, atunci trebuie sa citesti in continuare cateva sfaturi pentru a te organiza corespunzator.

Fa un plan detaliat

Ne dorim sa avem parte de eficienta, iar acest lucru nu se poate realiza fara a planifica detaliat fiecare pas pe care va trebui sa-l urmezi. O casa poate fi destul de dificil de curatat in intregime spre deosebire de un apartament, insa nu e ceva imposibil, ci doar ceva care trebuie mai bine planificat.

Prin urmare, indiferent daca locuiesti la casa sau la apartament, intr-un spatiu mai mic sau mai mare, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa analizezi fiecare compartiment si sa-i acorzi nivelul de atentie cuvenit. E important sa nu cureti superficial un anumit spatiu, ci sa te implici pe deplin in procesul de curatenie, oriunde s-ar desfasura.

Bun, dupa ce ai vazut camerele de care dispui e timpul sa te gandesti la toate produsele de curatenie de care ai nevoie. Vom include in aceasta lista lavete, carpe, solutii de spalat pardoseala, dezinfectant, sapun, odorizante, precum si un aspirator performant, poate chiar un aspirator Samsung ori alt brand renumit.

E firesc sa ai parte de tot ce-ti trebuie inainte de a pune planul in aplicare, iar calitatea acestor produse se va face simtita pe deplin asa ca alege cu mare grija. Ca de exemplu, aspiratorul este de departe cel mai important element, iar alegerea acestuia trebuie sa tina cont de puterea de aspirare, eficienta energetica, modul in care functioneaza (cu sac sau fara sac), precum si multe alte aspecte. Recomand site-ul demax.ro pentru a alege un produs eficient si performant, gama fiind extrem de variata.

Stabileste un program

Trebuie sa fii o persoana organizata, iar asta inseamna ca e normal sa-ti stabilesti si un program in care sa faci curatenie. Alege un interval pe care sa stii ca-l poti respecta si in care sa te concentrezi strict pe aceasta activitate.

Cam de 3 ori pe saptamana este cel mai indicat sa faci curat, iar daca faci atat de periodic nici durata nu va fi una foarte mare pentru ca spatiile respective se vor pastra destul de bine.

Aeriseste in fiecare zi

Daca nu trebuie sa faci curat in fiecare zi asta nu inseamna ca nu te si bucuri de aer mereu curat. E obligatoriu sa deschizi larg geamurile in fiecare dimineata si sa racoresti intreaga incapere.

Pe langa faptul ca vei avea parte de prospetime te vei simti mult mai bine, iar praful acumulat va fi indepartat. Rezultatul va fi un mediu mai sanatos, mai respirabil si lipsit de microbi.

Poti face o lista cu proceduri

In cazul in care pui cu adevarat pret pe eficienta si o buna organizare iti va fi de folos sa pui pe hartie fiecare pas in parte pe care trebuie sa-l respecti. Altfel spus, fa o lista cu proceduri demne de urmat, iar cand faci curatenie nu va trebui decat sa le urmezi, sa le bifezi daca sunt in regula si in felul acesta vei sti exact ce e de facut si nu vei omite nimic.

Respecta toate aceste indicatii si vei vedea ca intregul proces de curatenie va decurge mult mai rapid, va fi mai eficient si se va desfasura intr-un mod mult mai placut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *