Cu foarte mult timp în urmă, tinerii din generația mea nu avea foarte multe optiuni în ceea ce privește educația și formarea. Totul se întâmpla în cadrul școlii în care activam și foarte rar se organiza o activitate care să depășească granițele localității unde ani de zile am tocit băncile prăfuite. Astăzi, din fericire, totul a fost schimbat în bine și au apărut foarte multe alternative în ceea ce privește educația continuă. În opinia mea, educaţia pe tot parcursul vieţii (life long learning) a devenit o prioritate a sistemelor de învățământ și se completează reciproc în cadrul programelor de învăţare continuă.

Dacă imediat după terminarea liceului opțiunile erau limitate, timpul a făcut ca învățământul să primească partea sa de merit. A fost ridicat la cote înalte și printre altele, taberele educaționale au adus o pată de culoare în ceea ce privește viața viitorilor studenți și sunt o varianta excelenta pentru tinerii care vor sa si continue studiile in strainatate (98% din aceste tabere sunt organizate in campusurile liceelor si universitatilor de elita din strainatate), pentru a se obisnui cu sistemul de invatamant, cu atmosfera internationala de studiu, viata, etc.) Consider că o astfel de experiență ajută copilul să se integreze mult mai ușor într-o facultate din străinătate, cu câțiva ani înainte de începerea ei.

Trebuie menționat faptul că astfel de proiecte sunt gândite să le ofere tinerilor încredere că se pot descurca în străinătate cu/fără părinți și tot acest proces le arată cum este educația în afara țării. Taberele educaționale sunt extrem de bine structurate și poți opta pentru foarte multe domenii de activitate: cursuri de limbi străine, activități sportive și domenii care țin de artă și încurajarea pasiunilor. Cele mai interesante destinații sunt reprezentate de Germania, Elveția, Marea Britanie, Portugalia, Spania. Toate aceste țări oferă printre cele mai inedite programe și activități.

Să presupunem că am de ales una dintre taberele oferite de consultantul Edutabere, unul dintre cei mai importanți pioni din România, atunci când vorbim despre astfel de proiecte. Îmi fug ochii spre Tabăra din Madrid, acolo unde se învață cu succes limba spaniolă sau engleză. Day Camp este destinat cursantilor care sunt in vacanta in Madrid impreuna cu parintii lor. Ei frecventeaza cursurile de limba spaniola si participa la toate activitatile prevazute in program, de la ora 9:15 pana la 20:00. Parintii au posibilitatea sa urmeze un curs de limba spaniola la scoala din centrul orasului. In functie de cursul ales, orele se termina fie la pranz fie dupa-amiaza. Se asigura masa de pranz si o gustare dupa-amiaza. Am ales această simulare pentru simplul fapt că centrul de limbi străine este situat in cladirea uneia dintre cele mai prestigioase universitati - Francisco de Vitoria și oferă foarte multe alternative în ceea ce privește formarea și pregătirea pentru viitor a unui copil. Mai multe informații despre această tabără sunt disponibile aici: www.edutabere.ro/i/ro/madrid

 

Principalele atuuri si beneficii pe care le oferăEduTabere:
-Peste 300 de destinatii de tabere educationale, pe 6 continente
-EduTabere individuale si de grup, pentru varste intre 3 si 65 de ani
-Programe academice, recreative, tematice/vocationale sau mixte in limbile
engleza, franceza, italiana, spaniola, germana, japoneza, chineza, olandeza,
rusa, araba, etc.
-Sprijin si monitorizare permanente pe toata durata procesului de inscriere,
studiu si calatorie
-Best price guaranteed pentru multe dintre destinatii, prin parteneriatele
idelungate cu IntegralEdu
-EduTaberele sunt o varianta excelenta pentru tinerii care vor sa îsi continue studiile in strainatate (98% din aceste tabere sunt organizate in campusurile liceelor si universitatilor de elita din strainatate), pentru a se obisnui cu sistemul de invatamant, cu atmosfera internationala de studiu, viata, etc.
-Peste 90% din tabere au incluse in program toate facilitatile si activitatile
necesare, insa pot fi si personalizate ca servicii (exista si activitati/variante
extra pachete, pentru cei care vor si mai mult ca activitati/cursuri/excursii).
- Servicii de consultanta individuala, personalizata pentru fiecare familie in parte
-Le oferă încredere tinerilor, că se pot descurca fără să fie și părinții cu ei în
străinătate
- Le arată tinerilor cum este educația în afara țării;
-Este o ocazie bună pentru tineri de a și perfecționa cunoștințele limbilor străine

Toate informațiile referitoare la aceste programe sunt disponibile accesând site-ul www.edutabere.ro