Viața trebuie trăită ca o lecție. Trecutul rămâne întotdeauna acolo unde îi este locul!

fericire

Mă gândeam la cât de important este să conștinetizăm faptul că viața nu este cu adevărat o poveste. În basme totul are un sfârșit, viața reală ne demonstrează că totul este un început. Fiecare sfârșit aduce cu el un nou început.

Viața trebuie trăită ca o lecție. Întotdeauna avem de învățat ceva nou, învățăm să iubim, să ne regăsim, învățăm să tindem spre liniștea pe care sufletul nostru o caută de cele mai multe ori. Fiecare iluzie ivită ne ajută să conștientizăm cât de importante sunt începuturile, există un început întotdeauna tocmai pentru că viața nu este o poveste din cărțile pentru copii. Suntem personaje reale și avem posibilitatea să facem alegeri bazate pe propriile principii și personalitate.

Am notat cinci lucuri de care încerc să țin cont întotdeauna, în modul acesta sunt convins că tind spre o viață mai bună:

1. Schimbarea. Am încetat să mă mai opun schimbării. Asta mă va ajuta să îmbunătățesc tot ceea ce ține de personalitatea mea.

2. Am încetat să mă mai plâng. Caut soluții optime pentru problemele mele. Tot ceea ce ține de neputință îmi aduce suferință. Gândesc pozitiv și am învățat să aleg un mod diferit în care să privesc lucrurile, unul care să mă ajute să gândesc la rece și să găsesc soluții potrivite pentru eventuale probleme, fără să fac abuz de sentimentul de vină.

3. Trecutul rămâne întotdeauna acolo unde îi este locul. Încerc să am o viziune destul de realistă și clară asupra prezentului și a viitorului apropiat. Niciodată nu privesc înapoi și îmi dau șansa să fiu mereu ancorat în prezent.

4. Trăiește fără așteptări. Astfel îți oferi posibilitatea să te bucuri de o viață care îți aparține în totalitate, găsește modalitatea prin care să exiști fără să depinzi de așteptările celor din jurul tău. Nu uita niciodată cine ești și ceea ce te face fericit.

5. Nu încerca niciodată să impresionezi. Indiferent cât de mult te străduiești, în momentul în care nu mai folosești măști o să constați că oamenii îți erau alături doar pentru că ai reușit să te modelezi după așteptările lor și nu le-ai oferit posibilitatea să vadă cine ești. Niciodată să nu îți fie frică de sinceritate sau defecte. Într-o lume în care nimeni nu este perfect, lasă oamenii să se simtă atrași de tine pentru ceea ce ești tu cu adevărat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *