Targul cadourilor de Paste – 2015

caÎnainte de Sărbătorile Pascale, agitația începe să se instaleze... Ce cadouri cumpărăm, cum le personalizăm, cine sunt "beneficiarii"... Toate acestea pot să ofere mari bătăi de cap. Din fericire sunt oameni care se gândesc la cei care adoră să facă cadouri. "Targul cadourilor de Paste" isi deschide portile in perioada 2 - 11 aprilie, intre orele 10- 20:00, la Sala Dalles din Bucuresti. Intrarea este liberă. Și dacă nu ești din București sau nu poți ajunge la eveniment, există firme specializate care se pot ocupa să livreze cele mai frumoase cosuri cadou de Paste.

Cum a luat nastere traditia de a darui cadouri? Bună întrebare! Istoria oferirii cadourilor se pare că își are originea in antichitate, membrii triburilor ofereau cadouri liderilor. Își exprimau astfel afecțiunea și supunerea față de conducători sau pur și simplu doreau să câștige anumite favoruri. Respectivele cadouri erau confecționate din lemn sau scoarță de copac. În diferite zone ale lumii tradițiile încă se mai respectă.

Astăzi cadourile fac parte din viața noastră de zi cu zi. Ne place să oferim cadouri, să primim cadouri... După anii 1900 au apărut cadourile specifice sărbătorilor: Paștele, Crăciunul, Ziua Mamei etc. Nu pot să nu amintesc faptul că în jurul anului 1000, Biserica Catolică a interzis cu desăvârșire schimbul de cadouri pentru că era considerat un act păgân.

Societatea modernă și-a pus puternic amprenta asupra tradiției și astăzi oferim cadouri persoanelor foarte apropiate, într-o oarecare măsură reprezintă aprecierea și dragostea față de persoana respectivă.

Și pentru că în acest sfârșit de săptămână este Duminica Floriilor(strâns legată de ziua în care Iisus a intrat în Ierusalim), aproximativ 330,000 de români își serbează ziua de nume. În mod sigur cineva apropiat ție poartă nume de floare! Florica, Florin, Florina, Floarea, Flora, Florenta, Florentin, Florentina, Anemona, Brandusa, Camelia, Codrin, Codrina, Codrut, Codruta, Craita, Crenguta, Crina, Crinu, Crinuta, Crizantema, Dalia, Delia, Garofita, Gentiana, Gherghina, Iasmin, Iasmina, Iris, Lacrimioara, Laura, Laurentiu, Laurian, Lauriana, Margareta, Micsunica, Mugurel, Narcis, Narcisa, Panseluta, Romanita, Roza, Rozalia, Violeta, Viorel, Viorela, Viorica, Zambilica,  Zambila - sunt cele mai cunoscute nume cărora le putem spune un călduros "La multi ani"! Cât despre cadouri, pe www.pentrucadouri.ro sunt multe chestiuțe frumoase cu care îi poți surprinde pe cei dragi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *