Apariția unei pisici în casă a însemnat pentru noi o schimbare la 180 de grade a stilului de viață. Dacă la început, în perioada de acomodare, a fost foarte liniștită... astăzi este stăpâna casei și dorește să ne arate acest lucru cu fiecare ocazie ivită.
Despre tăierea unghiilor pisicii am auzit atât de multe, pro sau contra și până la urmă am decis să fac această operațiune, avât în spate multe momente în care am făcut cunoștință cu ghiarele ei, la propriu! Pisica este un prădător de elită, unghiile sunt o armă foarte importantă. Ele cresc continuu și se ascut tocmai pentru a prinde mult mai ușor prada. Într-un apartament, în apartamentul nostru, singura pradă suntem noi... membrii familiei. Dacă vorbim despre o pisică crescută într-un apartament, obișnuită cu hrana direct din castron, unghiile nu mai sunt folosite la adevărata lor însemnătate... deci putem să ne lipsim de ele, chiar dacă pisicile își ascut singure unghiile, le tocesc astfel încât să fie potrivite pentru vânătoare. Când pisica zgârie canapeaua sau orice alt obiect pe care îl consideră potrivit, o face pentru a tocii unghiile.

Cum procedăm?

Este foarte important ca pisica să fie obișnuită timpuriu. O pisică sociabilă va accepta cu ușurință această operațiune. În comerț găsim clești speciali, însă putem tăia unghiile și cu o unghieră foarte ascuțită. Trebuie ținut cont că nu toată lume se pricepe la tăiatul unghiilor, mai ales la pisici. Nu trebuie să tăiem până la pulpa unghiei, în astfel de cazuri se pot provoca accidente care duc la hemoragii. Este indicat să avem la îndemână pudră antiseptică și tampoane de vată. Dacă ai un dubiu legată de tăierea unghiilor la pisici, mai bine lași asta în seama unei persoane care știe ce face. Pisicii mele i-am tăiat strict vârfurile, unghia a rămas aproape întreagă. Avantajul este că se poate juca cu noi cât vrea, fără să ne rănească și în același timp se poate cățăra în voie. Am tăiat partea albicioasă, acolo unde nu există vascularizație.

Recompensarea pisicii este foarte importantă. O sesiune de mângâieri sau ceva gustos de mâncare între momentele în care tăiam fiecare unghie este binevenită. Vă doresc succes!