Dragoș Bucurenci mi-a schimbat strada…

bucure

Acum foarte mulți ani, l-am văzut pe Dragoș Bucurenci într-o intervenție la un post de televiziune. Pe atunci lucram la un post local și întâmplarea face că aveam și foarte mult timp liber. Așa că, deja știam să utilizez calculatorul, l-am căutat pe Google și întâlnirea cu el a fost ca o mană cerească, virtuală. De cele mai multe ori nu ai nevoie de întâlniri consumate fizic. Contează foarte mult ca prezența unui om în viața ta să schimbe ceva în bine. Să-ți rămână în cap exact ceea ce vrea să transmită. Ce am învățat de la Bucurenci? Dacă este să pun totul pe hârtie, cred că este unul dintre puținii oameni pe care nu îi cunosc și care mi-au marcat într-o oarecare măsură viața, cariera și viitorul. Poate că cei peste 10 ani de voluntariat în diverse organizații si sute de proiecte i-am aniversat datorită lui. De cele mai multe ori am fost omul care a reușit să împingă de la spate pe cei din jur, rareori publicul știa că acțiunea respectivă îmi aparține. Astfel, modestia este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care Bucurenci a reușit să mă învețe. Când am câștigat unul dintre cele mai frumoase premii din viața mea, Premiul de Excelență oferit de Gerovital, mi-au dat lacrimile și la momentul respectiv am reușit să trec peste emoții pentru că mi-am adus aminte de ceea ce spunea el într-o intervenție: Lacrimile sunt doar apă și sare. Să nu îți fie frică de ele.

Când mă gândesc la trecut mă apucă o stare de melancolie plăcută. Trecutul îl ducem cu noi în orice moment al vieții și este necesar să adunăm amintiri frumoase. Pentru asta am învățat că este nevoie de multă muncă, dar mai ales dorința de a da la o parte tot ceea ce este mai urât din noi. Doar așa putem să arătăm cât de frumoși suntem cu adevărat. În devenirea noastră ca persoană trebuie să ne apropiem tot mai mult de ideal, chiar dacă poate nu o să-l atingem niciodată.

M-am obișnuit să admir. Știu deja că există cineva mai frumos decât mine, mai inteligent, mai puternic. Asta mă ajută ca să îmi doresc mai mult. Catalizatorul dorinței noastre de a progresa se regăsește în perseverență. Înainte să te simți inferior, încearcă să schimbi ceva la tine. Sunt convins că majoritatea reușesc!

Mulțumesc Dragos. Mulțumesc că m-ai învățat să spun cu voce tare ce îmi doresc. Eu, puternic fiind, am luptat pentru asta!

Comments
  1. Delia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *