Nu știu ce mă voi face când nu voi mai putea să călătoresc, până acolo sper că mai am atât de mulți ani încât să pot bifa cât mai multe destinații pe care nu vreau să le ratez.  Am ales să călătoresc pentru că mi-am dat seama că fiecare drum parcurs este de fapt o călătorie prin care mă cunosc din ce în ce mai bine, îmi testez limitele și am șansa de a cunoaște oameni diferiți, culturi diferite și locuri minunate de care nu mă satur să le privesc doar în fotografii.

Să-ți pregătești bagajul pentru câteva zile, poate să fie un adevărat coșmar... mai ales dacă călătorești la lowcost și spațiul valizei este limitat. Dacă în trecut făceam mari eforturi pentru a duce la bun sfârșit această operațiune, astăzi nu mai pierd foarte mult timp cu pregătirea bagajului.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să verificăm dimensiunea permisă a bagajelor de mână la compania cu care zbori. Este foarte important să stabilești ce tip de bagaj ai voi, poate se fie un troller, un rucsac sau o geantă de mână. Depinde și de tine ce bagaj alegi, în funcțiile de opțiunile alese în momentul rezervării biletului de avion.

Trebuie să înveți să faci hainele rulouri, astfel economisești foarte mult spațiu și vei putea să te bucuri de mult mai multe obiecte dacă alegi organizarea. Pentru un city break nu îmi iau foarte multe haine. O pereche de pantalori pe care deja o am pe mine și alta în bagaj este suficient, câteva tricouri, un hanorac, șosete, lenjerie intimă și o pijama pentru dormit. În ceea ce privește prosopul, în magazine găsim prosoape cu uscare rapidă. Sunt subțiri, ocupă foarte puțin spațiu și chiar recomand un astfel de prosop chiar dacă majoritatea unităților de cazare oferă prosoape clienților. Nu strică să te consulți ci cu specialiști... în funcție de destinație și locațiile în care te cazezi. Chiar dacă aztăzi ne descurcăm mult mai ușor cu rezervarea unui bilet de avion sau a unei camere de hotel, apelez întotdeauna la oameni specializați care mă ajută să pun la punct toate detaliile importante ce țin de o călătorie și de câțiva ani colaborez cu Discover Turism pe care te invit să-i vizitezi dacă ai în plan o călătorie. E must have-ul atunci când vrei să dormi liniștit!

Alege-ți cu mare grijă cosmeticele. În bagajul de mână nu este permis să ai lichide care să depășească 100 de mililitri și acestea trebuie puse într-o pungă specială, toate aceste lichide nu trebuie să depășească 1 litru în total. În ultimii ani au apărut prin magazine cosmetice speciale pentru călătorit. Au dimensiunea potrivită și conțin cam tot ceea ce ai nevoie pentru o călătorie de câteva zile: pastă de dinți și periuță, gel de dus și șampon, balsam, deodorant. În același timp am grijă să nu uit acasă și o mică trusă cu medicamente uzuale: dureri de cap, pastile pentru stomac, răceală și chiar plasturi pentru eventuale răni ușoare. După ce ai terminat de împachetat, verifică întotdeauna greutatea bagajului. Este foarte important să te asiguri că se încadrează în limitele permise.

Este foarte important să nu estimezi vremea, trebuie să o verifici. Verifică prognoza meteo pentru destinația finală și asigură-te că bagajul este ajutat conform prognozei meteo.