Nu risipiți vorbele!

shutterstock_324840284(1)

A trecut o lungă perioadă de când nu mi-am făcut timp să vă scriu și de fiecare dată când îmi propun să fac asta, ceva apare la orizont. Astăzi nu a apărut nimic chiar dacă Soarele strălucește puternic pe cer.

Sunt un om cu bune și rele, cu păcate și gânduri care îmi spală păcatele. Nu mi-au plăcut niciodată caracterizările și am încercat să ofer prioritate drumului prin viață. M-am cuibărit mereu între ceea ce sunt, ceea ce îmi doresc să fiu și ceea ce pot să devin. Nimeni nu se naște înțelept, datoria noastră este să încercăm întotdeauna să fim mai mult decât ceea ce suntem cu adecvărat, să ne apropiem mai mult de propriul ideal și atunci când tragem linie să constatăm că suntem exact acolo unde ne dorim să fim.

Am învățat că ne este frică de cuvinte. Ne este frică să exteriorizăm ceea ce simțim cu adevărat. Am învățat că nu trebuie să-mi fie teamă dacă nu ofer explicații, că am modul meu de a face lucrurile și asta nu trebuie să fie neapărat pe placul celor din jurul meu. Diferența asta dintre oameni ne face să percepem diferit experientele și este foarte bine că suntem diferiți, avem șansa să învățăm unii de la alții. Din bucurii, decepții, reușite. Poate că ce este mai important, vedem lucrurile exact așa cum suntem și dacă ținem ochii foarte deschiși, avem șansa să realizăm că în viața o să întâlnim oameni mult mai frumoși, mai deștepți, mai umani decât noi și asta este extraordinar. Doar așa o să reușim să ne dorim mai mult, mai frumos, mai curat.

Cred cu tărie că oamenii pe care îi ai în jurul tău te definesc și te formează într-o oarecare măsură. Rezervă loc celor pe care îi admiri, măreția lor te vor face să îți dorești o schimbare în bine. Nu risipiți vorbele! Au puternice proprietăți medicinale! Vorbele ne fac mai maturi, mai conștienți de noi, mai responsabili față de propria persoană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *