Am plecat si nu m-am mai intors intreg. Asta face Camino de Santiago!

Camino de Santiago a fost printre putinele experiente care m-au marcat cu adevarat. Si de atunci, toate trairile mele se invartesc in jurul cunoasterii. Mi-am dat seama ca m-am intors din calatorie cu o mie de intrebari si in acelasi timp, am stiut ca raspunsurile vin treptat, fara sa incerc sa grabesc intr-un fel lucrurile.

Drumul spre Santiago mi-a deschis ochii in asa fel incat dupa ce m-am intors acasa... am plecat iar. Am fost in Asia ca sa descopar o alta lume, una pe care o vedeam doar prin documentare. La cateva luni bune de la intoarcerea in Romania inca mai purtam urmele calatoriei si simteam nevoia de o schimbare. Nu stiu daca a fost ceva radical sau pur si simplu am dorit ca acest lucru sa se intample, dar Camino a fost o revelatie din care inca traiesc.

Intre timp, ne-am mutat la Madrid si incercam sa ne gasim drumul. Am langa mine un om care sustine fara exitare tot ce imi doresc si cred ca este reciproc. Am renuntat la tot ce am construit in tara, am renuntat la bani, la locuri si oameni dragi. Am redus contactele si mi-am rezervat o perioada doar pentru mine, o perioada lunga si benefica.

Acum sunt mult mai aproape de ceea ce imi doresc. Primavara aceasta vreau sa experimentez mai multe drumuri spre Santiago si rute mai putin cunoscute.

Inca primesc intrebari despre Camino de Santiago si fara sa vreau imi reprim dorinta de a exemplifica in cuvinte experienta mea. O lupta personala si trairi pe care nu le poti exprima in cateva randuri si care nu au sens daca le povestesti. Camino de Santiago trebuie trait in adevaratul sens al cuvantului, inainte de a incepe si mai ales dupa.

Camino nu se sfarseste niciodata in Compostela. Camino abia atunci incepe. Si trebuie doar sa-ti doresti. Sa doresti o alta viata, perspective mult mai ample si realiste. Cand visezi cu ochii deschisi... de cele mai multe ori incepi noi povesti in care esti personajul principal si ai curajul sa incepi totul de la minus zero. Am regasit bucuria de a trai, asta face un astfel de drum. Te zdruncina putin din toate incheieturile si te lasa sa alegi drumul de care ai nevoie.

Comments
  1. Anca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *