Ne îndrăgostim repede, ne despărțim la fel

maciAlergăm prea mult după oameni și nu ne rămâne timp să îi urmărim atent. Consumăm tot ce primim în speranța că vom atinge idealul și la un moment dat nu mai putem să ținem pasul în goana după fericire. Ceea ce este în jurul tău va părea întodeauna mai strălucitor și prin natura noastră ne dorim ceea ce au alții. Mai mult, mai intens, mai curat. Niciodată nu există limite și idealul este doar în mintea noastră, ca o hartă a comorii mistice care probabil nu se lasă descoperită prea ușor.

Uneori fuga face bine. Eliberează-ți sufletul și fugi cât te țin picioarele, acceptă că nu toate lucrurile depind de tine și gramul ăla de fericire pe care îl meriți este întodeauna în jurul tău, atât de aproape încât uneori o simți prin fiecare por al pielii. Să fugi de idealuri care să-ți aducă fericirea, niciodată nu ți-o va aduce cineva.

În superficialitatea noastră asumată ne place să iubim trecutul mai mult decât prezentul. Și iubim prezentul doar când devine un trecut melancolic. Abia atunci vom putea aprecia șansele avute. Uităm unii de alţii repede, ne îndrăgostim repede și ne despărțim la fel. Alergătorii care nu fac pauze vor considera fuga nebună o normalitate. Și când te uiți în spate te vezi doar pe tine cu toate frustrările acumulate, cu bagajul de care încerci să scapi la fiecare colț de stradă și care îți incetinește drumul atât de mult încât nu ai niciodată habar când vei ajunge la destinație.

Viaţa are mijloacele ei încurcate de a ne modela exact cum merităm. Nimeni nu primește prea mult sau prea puțin. Ne așezăm unii lângă alții și avem impresia că am găsit piesa pierdută a unui puzzle. O imagine în care fiecare piesă este acolo unde trebuie.

Cred că fiecare dintre noi avem momente în care trebuie să învățăm să fim prieteni cu propria persoană. Să ne iubim pentru ceea ce suntem în interiorul știut doar de noi și să conștientizăm că lucrurile bune vin întodeauna când nu le căutăm cu prea multă îndârjire.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *