Ai atâtea motive să nu mai alergi după ideal…

shutterstock_376442941

Îmi spunea o prietenă vă vede fericirea în ochii mei și că vibe-ul meu este unul foarte bun, ceea ce mă bucură să observe oamenii din jurul meu că sunt liniștit.

Mi-am făcut câteva promisiuni în trecut, mi-am promis să am grijă de mine, de ceea ce sunt în interior și să ofer oamenilor exact ceea ce doresc să primesc de la ei. Cât de frumos poate să fie când realizezi că nu trebuie să îți fie frică să visezi și câte șanse minunate ne oferă colțul ăsta de univers în care ne trăim poveștile fiecare dintre noi.

Am învățat să mă accept așa cum sunt și doar să schimb aspecte pe care le pot schimba, fără să-mi schimbe personalitatea. Am învățat să fiu întotdeauna onest cu mine și să-mi trăiesc viața într-un mod conștient. Chiar vreau să trăiesc o viață de care să fiu mândru, doar așa am șansa să cunosc cu adevărat elementele cheie ale liniștii interioare.

Nu ne iasă fericirea prin pori sau cel puțin nu am întâlnit om care să poată face asta, dar am cunoscut oameni care prin simpla lor privire realizai cât de simplă este formula fericirii, diferită ca și concept pentru fiecare din noi.

Foarte multe persoane se ancorează în locurile în care sunt, eu mi-am dat seama că pe mine nu mă fac fericit locurile, ci oamenii care sunt alături de mine în momente cheie ale vieții. Destinația nu o să reușească niciodată să ne împlinească cu adevărat, o vor face direcțiile pe care le luăm împreună cu cineva. O să ne pierdem întotdeauna pe drum dacă nu acceptăm că sufletul nu are voie să alerge foarte mult, o să găsească liniștea doar alături de un alt suflet. Așa este construcția noastră.

Când nimic pe lumea asta nu o să te mai intereseze și o să-ți trăiești iubirea în liniște, o să realizezi că acel om este cu adevărat omul tău. Trup și suflet. Pentru că abia atunci reușești să găsești motive reale pentru care lupți să concretizezi povești citite în cărți și în momentul acela realizezi că fiecare om are o poveste proprie. O trăiești tu și din când în când lași oameni să-ți trăiască părți din ea. Niciodată să nu cauți o sursă  a fericirii, o relație perfectă, un om perfect, oameni perfecți, ai atâtea motive să nu mai alergi după ideal pentru simplul motiv că suntem creați să fim imperfecți, într-un paradox pe care doar iubirea poate să-i găsească căi potrivite.

Când știu că îmi este bine, niciodată nu caut stări (mai) perfecte. Iubiți dragii mei, luptați pentru adevărații oameni din viața voastră, găsiți întotdeaua motive ca să aveți grijă unul de altul. Timpul păstrează mereu pe cei mai buni pentru voi. Greutățile reușesc de cele mai multe ori să păstreze langă noi oamenii adevărați și sinceri.

Greșim când nu luptăm pentru ceea ce ne dorim. De la un simplu vis la o mare dragoste. Ascultăm prea puțin și luptăm până cucerim fără să realizăm că iubirea are nevoie de un foc constant. Pentru că în suflet trebuie să păstrăm un singur anotimp: primăvara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *