Minunea zootehnică de la Peşteana

ferma2

Nu puteam să nu vă povestesc despre Fermele Ado. Le-am vizitat ieri și mă bucur că există oameni pentru care tradițiile și calitatea este pe primul loc. Fermele ADO sunt situate la poalele muntilor Retezat in depresiunea Hategului si se ocupa cu cresterea animalelor combinata cu cultura vegetala . Din iubire pentru animale si pamant produc cel mai bun lapte si cele mai gustoase legume.

De curând au deschis cea mai modernă fabrică de lapte din județul Hunedoara și partea bună este că se procesează laptele colectat de la ferma proprie.

Minunea zootehnică de la Peşteana este rezultatul muncii în echipă. Sunt profesioniști și dedicați, ultima carecteristică este extrem de necesară atunci când dorești să pui temelia unui proiect. Ei au reușit, au adus această fermă la nivel european.

Dacă tot vă aminteam de fabrica de lapte, primele văcuțe de la fermă au fost aduse din Germania și Austria. Acestea au fost achiziționate la licitațiile de profil și au reușit să aducă animale extrem de productive. Restul a venit de la sine, aproxmativ 400 de văcuțe sunt astăzi titulare în Fermele Ado. Și pentru că am vorbit de productivitate, în medie, 20 de litri de lapte la fiecare mulsoare. O adevărată performanță.

Secret de fermier: muzica clasică sporește productivitatea! Vacile din Hunedoara ascultă muzică clasică și merg la masaj. Aşa decurge fiecare mic dejun, prânz sau cină la această fermă.

Fabricat în Hunedoara – Vizită în HD este un eveniment organizat de Sebastian Bârgău, Denisa Bârgău şi Călin Bobora, în colaborare cu sponsorii și partenerii de anul acesta: Sponsori principali: Carpatcement / Heidelbergcement Romania; Fermele ADO Țara Hațegului

Parteneri: Pizzeria Napoli, Sara Cafe. Foto: Diana Ribana

ferma1

 

 

 

Comments
  1. cristian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *