Investiile in imobiliare si terenuri, un interes crescut pe piata

 

Ultimii ani au adus un boom imobiliar de care se bucura cu totii, atat vanzatorii cat si cumparatorii. Desigur, unii mai mult ca altii, avand in vedere ce criterii cauta cei interesati. Exista clar si un segment mai prosper ca toate, anume cel cu referire la apartamentele noi.

Ajungand la concluzia ca este mai avantajos sa cumpere nou, sa nu mai investeasca in strictul necesar pentru a crea un minim de confort, romanii au creat un trend pe piata. Iata si alte tendinte in domeniul imobiliar, la ora actuala.

 

Apartamente bine amplasate

Conform cerintelor de pe piata, sectorul rezidential ramane clasa premium de locuinte. Insa sunt si cei care vad potentialul unei zone, chiar pana cand sa se contureze un cartier rezidential. In acest sens, exista un interes crescut la clasa de apartamente bine amplasate, ce au in jur zone de interes si de asemenea spatii de birouri, cu sanse de a dezvolta zona.

Preferinta pentru case si interesul pentru terenuri

O alta clasa de cumparatori, notabila pe piata de imobiliare, o reprezinta cei care au interes sa cumpere terenuri si sa isi construiasca ulterior casa de vis. Desi pasii pana la finalizare sunt numerosi, disponibilitatea este crescuta, pentru ca si avantajele sunt pe masura. Cei interesati au un control minutios pentru fiecare pas de investitie, chiar pentru materialele folosite.

Clasa de terenuri de vanzare este la fel de ofertanta. Cu un climat financiar si economic favorabil, piata de terenuri este sustinuta si de interesul pentru dezvoltarea unr cartiere rezidentiale, asa cum s-a mentionat mai sus. Conform statisticilor pe piata, autorizatiile de constructie au crescut cu peste 11 procente. In plus, proiectele de cartiere sunt cele mai atractive.

Atat in plan individual, cat si la nivel de dezvoltatori imobiliari, terenurile sunt tintite pentru investitii avantajose.

Preferinta pentru locuinte sigure

Bancile ofera finantare numai pentru achizitii ce nu prezinta risc, pentru ca nici asiguratorii nu acopera o anumita clasa de locuinte, deci oamenii s-au indreptat spre apartamente ultracentrale.

Piata minimala este a celor care prefera sa investeasca si in suprafete unde locuintele sunt mai vechi si cu risc seismic, preferand sa investeasca masiv ulterior, insa finantarea este proprie. Mai cu seama cand exista oportunitati de preturi, acestia nu stau pe ganduri. Surpriza sau nu, investitorii sunt adesea straini.

Romanii in schimb se orienteaza spre un nivel de trai inalt, profitand si de contextul in care obtin finantare de la banci. Spre exemplu, Prima Casa se acorda mai avantajos daca apartamentul ce urmeaza a fi achizitionat nu are o vechime mai mare de 5 ani.

In orice caz, piata imobiliara este una prospera si ofertanta in continuare. Daca ne raportam la portalul celor de la compariimobiliare.ro, miile de anunturi demonstreaza cat de diversificata este cererea si oferta. Aici se vor gasi anunturi specifice pentru orice oras din tara, cu preturi estimate si oferte valabile, cu anunturi actualizate.

Cei interesati poti gasi atat locuinte, cat si terenuri de vanzare, putand sa compare preturile si sa realizeze o estimare corecta a investitiei dorite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *