Imperiul Roman pe ruta primitivă

Camino Primitiv este primul traseu de pelerinaj spre Santiago de Compostela, primul pelerin a fost chiar regele Alfonso al II-lea. Conform unor date istorice, acesta a parcurs traseul în prima parte a secolului IX și scopul pelerinajului a fost ca să confirme dacă în Santiago sunt întradevăr descoperite rămășițele apostolului.

Devotamentul regelui Alfonso față de Camino de Santiago a fost decisiv în cimentarea noului cult, mai mult decât atât, a ordonat construirea primei biserici în Santiago și a făcut donații cu care a fost formată prima prima comunitate monahală destinată să îndeplinească toate cerințele unui cult, mănăstirea Antealtares.

Camino primitiv are o dificultate moderată, potrivit pelerinilor care au parcurs acest traseu până în acest moment. Vremea poarte să fie dură chiar și vara. La fel ca în toate regiunile înalte, starea vremii este schimbătoare. Acest traseu este foarte popular în lunile iulie și august.

Acest traseu se conectează cu Oviedo (Asturias) și atracțiile principale ale acestei rute sunt drumurile romane. Toate acestea fac ca traseul Camino Primitiv să fie extraordinar din punct de vedere al peisajelor, istoriei si culturii locale. Itinerariul curent reproduce original: partea din Oviedo si Asturia a centrat pentru Șanțuri, Grado, Salas, Tineo, Pola de Allande și Grandas. De aici intră Lugo prin portul Acebo și se conectează cu Route franceză în Palas de Rei. Itinerariul curent reproduce orifinalul: partea din Oviedo si Asturia, Grado, Salas, Tineo, Pola de Allande și Grandas. De aici traseul merge spre Lugo prin portul Acebo și se conectează cu ruta franceză în Palas de Rei.

Ruta este în continuă dezvoltare. În 2016 s-au deschis opt noi adăposturi pentru pelerini și fiecare sezon aduce cu el o schimbare în bine.

În concluzie, Camino Primitiv este relativ greu, dar există suficiente compensații în ceea ce privește experiența călătoriei și frumusețea rutei în sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *