Idealul se scrie pas cu pas, cu ceea ce ești și ce simți

Camino de Santiago este ales în fiecare an de mii de oameni. Majoritatea sunt în cautarea unei experiențe complete și profunde. Chiar dacă există foarte multe materiale despre traseul în sine, sfaturi si ghiduri... nimeni nu o să fie în stare să îți spună ce sentimente te vor urma pe traseu. Până la urmă, Camino de Santiago este o magie în sine și o experiență pe care fiecare dintre noi o trăiește în modul său.

Poate că drumul se începe cu așteptări inutile sau obiective pe care ți-ai dorit să le bifezi. Într-un fel sau altul, suntem responsabili de modelarea și construirea propriei povești, construirea caracterelor întâlnite în drumurile noastre, zâmbetele, întâlnirile, bucuriile sau momentele în care considerăm că unele povști nu sunt făcute pentru noi. Aici este cheia, nu există nimic care să îți arate cum va arăta sufletul tău pe acest traseu minunat.

Camino de Santiago este despre tine. Despre fiecare dintre noi, despre legătura cu propria persoană, depășirea limitelor și dorința de reconectare. Totul depinde de capacitatea ta fizică și mentală. Și majoritatea celor care au terminat acest traseu au spus că nu le vine să creadă că au reușit. Nu există un scenariu, dar idealul se scrie pas cu pas, cu ceea ce ești și ce simți. Toată această forță este alături de tine întotdeauna și ajunge să devină un aliat puternic atunci când dificultatea fizică și mentală îți vor sta în cale.

Ruta Franceză, din punctul meu de vedere, este traseul care te aduce mult mai aproape de natură, de liniște, de vindecare. Dincolo de bogăția patrimoniului cultural, Camino de Santiago trebuie trăit fizic și psihic. Complexitatea etapelor, vremea sau oboseala acumulată, toate acestea vor avea mare influență asupra poveștii tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *