Cu si despre Flebologie

După atâtea materiale despre călătorii, a venit momentul să schimbăm subiectul și ne îndreptăm atenția înspre medicină. Zilele trecute, discutam cu medicul Otilia Țigănaș despre Flebologie și ne-am dat seama că sunt foarte multe persoane care nu știu ce este și cu ce "se mănâncă". Flebologia este acea parte a medicinei care și are ca bază diagnosticarea și tratarea diferitelor afecțiuni care afectează venele sau vasele limfatice. Despre limfă am discutat într-un material anterior. Traducerea cuvântului FLEBOLOGIE este destul de simplă. Cuvântul "flebo" înseamnă venă și "logos" înseamnă știință.

Varicele se pot trata prin Flebologie? Care sunt cauzele varicelor?

Și vasele de sânge dilatate sau anormale, se pot trata prin această ramură a medicinii. Aceste dilatații sunt adesea cauzate de slăbirea vaselor de sânge. Pot apărea ca și clustere umflate sau răsucite, de culoare violet spre albastru. Aceste varice sunt uneori înconjurate de vase capilare numite telangiectazii.
Apariția varicelor are mare legătură cu creșterea presiunii în venele picioarelor. Nu există o cauză exactă, dar în același timp sunt zeci de factori care contribuie la apariția și dezvoltarea varicelor. Aici pot menționa ereditatea sau antecedente de varice in familie

Tratamente folosite în Flebologie
Fiecare medic încearcă să găsească soluțiile potrivite pentru a ameliora și trata probleme circulatorii ale pacienților. Cele mai bune rate de răspuns o are procedura compresiei picioarelor cu ciorapi speciali de presiune, denumiți și ciorapi gradient. Se obțin rezultate foarte bune în urma aplicării acestei proceduri, fluxul sanguin este favorizat excelent spre abdomen, pornind din zona picioarelor. În acest mod, este diminuată dilatarea venelor. O altă procedură este laser-ul endovenos, diverse exerciții care sunt strâns legate de contracția musculaturii și în urma cărora sângele este împins în ruta venoasă. Nu trebuie să omit nici Scleroterapia care implică injectarea unor soluții sclerozante în zonele afectate sau intervenția chirugicală. În cazuri severe, se pot alege tratamente chirurgicale.

Cand aveți orice simptome care produc îngrijoare, trebuie apelat medicul pentru un consult de specialitate. Vă recomand Fortius Medical, o clinică în care mi-am pus toată încrederea de câteva ori și am fost mulțumit de tratamentele oferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *