Agricultura este un “microb “pentru cei pasionati!

ad1Zilele trecute am publicat un articol despre Fermele Ado, apoi mi-am dat seama ca am nevoie de mult mai multe informații. Rudean Alexandra -Manager Fermele ADO mi-a  răspuns la întrebări, mă declar mulțumit!

Care este povestea Fermelor Ado? Cum au fost pașii de început și ce reprezintă investiția în sine? Știu că în spatele a tot ceea ce vedem astăzi pe piață și care poartă numele ADO, au fost făcute investiții și eforturi deosebite în ceea ce privește evoluția și modernizarea.

Fermele ADO au prins viata pe locul unei foste ferme de vaci cu ajutorul unui proiect de Fonduri Europene si cu dragostea unor oameni pentru agricultura si animale. Investitia Fermei de vaci a fost finalizata in anul 2014 iar Fabrica de lapte in anul 2015.In anul 2013 a inceput popularea cu vacute din rasa Baltata Germana, alegerea acestei rase s-a datorat in primul rand calitatii deosebite a laptelui pe care il au si apoi a rezistentei pe care o prezinta. Ferma este dotata cu pluguri racloare pentru curatarea grajdurilor de dejectii, separator ;prin care partea lichida este separata de partea solida si apoi folosita ca ingrasamant. Dispunem de un FNC (bucatarie furajera cu silozuri de cereale) unde se prepara si depoziteaza mancarea vacutelor. Grajdurile sunt dotate cu adapatori ,perii rotative si muzica clasica pentru relaxarea animalelor. Laptele produs in ferma este comercializat prin 21 de automate de lapte proaspat, iar diferenta se prelucreaza in fabrica proprie. Fabrica de lapte este dotata cu o linie de acidofile si una de branzeturi.

ad2

 Într-un fel, produsele oferite de Fermele ADO sunt destinate unei niște: consumatori care doresc să mănânce cât mai sănătos. Întrebarea mea este de fapt o dilemă, de ce produsele Dumneavoastră sunt diferite față de ceea ce găsim în momentul actual pe piața din România?

Gama de produse este variata: iaurt, chefir,lapte, smantana, branza dulce, branza telemea, rocotta , mozarella, cascaval, branzeturi maturate (caciota,trapist,tilsit ,bastardo). In fabrica noastra se produc doar produse 100% naturale, fara lapte praf, fara conservanti, fara aditivi, fara alte adaosuri. Procesam doar laptele din ferma proprie ,nu importam, nu colectam lapte tocmai pentru a nu strica calitatea si gustul produselor noastre si pentru a proces tot timpul cel mai proaspat lapte. Consumatorii produselor noastre sunt oameni care au inteles beneficiile unei hrane sanatoase. Convingerea consumatorului vine din faptul ca am incercat sa ne apropiem de ei prin implementarea degustarilor la discretie in fiecare magazin propriu. Le dam posibilitatea si le stam la dispozitie tuturor celor care doresc sa viziteze ferma pentru a vedea trasabilitatea produselor. In curand vom avea in magazine imagini live din ferma pentru a convinge consumatorul de autenticitatea informatiilor pe care le oferim .

ad3

Nu pot să nu observ optimismul în ceea ce privește zootehnia. În condițiile în care prețul laptelui a scăzut foarte mult, Dumneavoastră vă ambiționați să aveți cele mai productive vaci de lapte. Știu că unele au fost achiziționate prin licitații din Europa și au fost făcute eforturi financiare pentru a crește în Fermele ADO rase excelente în ceea ce privește producția de lapte.

Incercam sa existam cu toate piedicile de care am avut parte din partea statului si sa crestem cate putin dar corect. La dezvoltarea Fermelor ADO participa o echipa tanara formata din oameni care lucreaza cu pasiune si care vor sa demonstreze ca se poate si in Romania. Agricultura este un "microb "pentru cei pasionati si ne ambitionam sa facem ceva pentru ca in Romania avem cu ce: pasuni, terenuri roditoare. Nu vrem sa lasam pe altii sa ne fure tara cand putem face noi ceva pentru populatie. Nu vrem sa lasam strainii sa ne fure pamanturile si sa ne dea sa mancam produsele lor pline de conservanti si E-uri.

ad5

Ce îmi puteți spune despre angajații fermei? Zilele trecute, în urma publicării unui material despre vizita în cadrul Fermelor ADO, un domn mă ruga să vă întreb despre cum sunt plătiți angajații, cum sunt tratați și câte ore lucrează. Imparțial fiind, vă întreb și aceste aspecte.  

Despre cat de multumiti sunt angajatii nu pot sa va spun,ar trebui intrebati ei. Sunt platiti bine din punctul nostru de vedere dar tot timpul vor exixta nemultumiti. Programul este de la 7.30 la 16 sau cat timp ai nevoie pentru a-ti finaliza indatoririle, nu suntem stricti in privinta aceasta. Angajatii nostrii sunt platiti in functie de realizari sau dupa norme. Cine vrea sa castige mai mult are ocazia sa lucreze in consecinta. Angajam din toata tara si oferim cazare pentru cei pasionati de agricultura si animale.

ad6

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *