Expoziție de fluturi tropicali – Muzeul Antipa

shutterstock_443947765

Dacă ajungi în București în această perioadă, ai ocazia să te detașezi de problemele cotidiene într-un mod inedit. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să vizitați expoziția temporară de fluturi tropicali vii „Culorile prind aripi”, deschisă în perioada 18 iunie – 4 septembrie 2016 în grădina Muzeului.

„Încă de la deschidere, expoziția vă propune să admirați specii remarcabile de fluturi, dintre care amintim: „Fluturele cap-de-bufniță comun”, unul dintre giganții faunei americane de fluturi, sau „Împăratul”, a cărui culoare albastră metalizată a feței superioare a aripilor nu este rezultatul prezenței unui pigment, ci se datorează unui efect optic produs de structura microscopică a solzilor ce acoperă aripile acestei insecte. Chiar dacă are o talie mai puțin impozantă, „Roșcatul cu aripi dantelate”, o specie larg răspândită în zonele împădurite din sud-estul Asiei, aduce un plus de frumusețe și delicatețe acestei expoziții”, declară Dr. Mihai Stănescu, cercetător la Muzeul Antipa.

Dincolo de expoziția în sine, vizitatorii pot participa la atelierele susținute de specialiști și pot afla aspecte mai puțin cunoscute din viața acestor îndrăgite insecte. Prețul unui bilet de intrare la expoziția „Culorile prind aripi” este de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari și de 12 lei pentru adulți. Copiii cu vârstă mai mică de trei ani au accesul gratuit în expoziție.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10 și 18. Accesul vizitatorilor în expoziție este permis până la ora 17.30.

În fiecare zi de joi, de la orele 10, 12 și 14, Dr. Mihai Stănescu vă dă întâlnire la expoziția temporară de fluturi tropicali vii „Culorile prind aripi” aflată în sera din curtea Muzeului, să vă dezvăluie secrete din fascinata lume a fluturilor. Cele trei ghidaje de joi sunt oferite gratuit până la finalul expoziției.
Ne vedem la expoziție?antipa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *