Manipulări articulare, presopunctura și masaj. Terapia Yumeiho

 In ultimii ani, Terapia Yumeiho a început să fie folosită pe scară largă de către terapeuți. Această terapie are la bază manipulările articulare, presopunctura și masajul. Deoarece este o strictă interdependenţă între articulaţiile bazinului (poziţia, starea şi biomecanica acestora) şi starea coloanei vertebrale (deci implicit a întregului organism), tehnica yumeiho propune abordarea terapeutică începând cu diagnosticarea stării articulaţiilor bazinului. De asemenea, terapia yumeiho corelează o anumită tipologie patologică cu o anumită poziţie (predominantă) a centrului de greutate al corpului uman.

Terapia YUMEIHO este o metodă profilactică şi terapeutică japoneză. Se bazează pe acțiuni manuale efectuate asupra întregului organism și prin acțiunea acestora se dorește păstrarea sau ameliorarea stării de sănătate. Atât cât este posibil, prin Yumeiho se dorește corectarea coloanei vertebrale și ameliorarea tulburărilor induse de patologia acesteia.

Procedeele terapeutice manuale, aplicate în scop profilactic sau corectiv în cadrul terapiei Yumeiho, constau în:

• tehnici de manipulare osteo-articulare, pentru ca vertebrele să poată aluneca sau mai bine zis, să revină în spaţiile lor articulare.
• procedee de puncto-terapie, în principiu similare celor utilizate în presopunctură și reflexoterapie.
• tehnici și procedee speciale de masaj, similare drenajului limfatic.
• elemente de stretching, întinderi, elongații.
• metode de corectare respectiv echilibrare a posturii, ale mersului și staticii.
• exerciții de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor, etc.

Maestrul dr. Saionji Masayuki este considerat fondatorul terapiei Yumeiho. În anul 1981 a pus bazele unui sistem terapeutic inovator, numit inițial “Masajul Divin” iar mai apoi “Terapia prin Îndreptarea Coxalelor și Presopunctură” sau “Terapia Yumeiho”. În anul 1987 a pus bazele “Institutului Internațional de Medicină Preventivă Practică din Tokyo”. În anul 1990 a fost invitat pentru a preda terapia Yumeiho în cadrul Spitalului Militar Central al Aviației din Moscova – Rusia. Tot în acest an 1995, Academia Internațională de Științe din San Marino îi acordă titlul de Doctor în Științe Medicale Tradiționale. Până în anul 2004 terapia Yumeiho a fost răspândită în 73 de țări, în multe dintre acestea creându-se centre de practică și instruire precum și organizații profesionale.

1 thought on “Manipulări articulare, presopunctura și masaj. Terapia Yumeiho”

  1. In occident osteopatia se ocupa si partea de “rearanjare” a bazinului si vertebrelor. Este recomandat ca dupa nastere sa faca proaspata mama o vizita la osteopat, tocmai pt bazin. Surpriza a fost cand am vazut osteopat cu specializare copii, nu ma asteptam sa fie nevoie si la sugari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *