Cum te poate ajuta reflexoterapia?

terapie

A intrat de curand in acceptiunea societatii occidentale, pe la sfârșitul anilor 1930 începea o adevărată "revoluție" în promovarea acestor terapii alternative. Reflexoterapia este o metodă de tratament neinvazivă și acceptată ca fiind o terapie eficient și fără reacții adverse.

Pentru a înțelege foarte bine principiul reflexoterapiei, trebuie să știm că totul se bazeză pe știință și anatomie, nu pe mișcări și tehnici magice. Reflexoterapia este o știință prin care, cu ajutorul degetelor, pacientului îi sunt stimulate punctele reflexogene. Stimularea presupune apăsarea sau masajul circular a punctelor reflexogene, din talpă, palmă sau ureche sau zone care corespund anumitor organe. Există studii care certifică faptul că foarte multe afecțiuni existente au ca factori principali stresul si tensiunea, reflexoterapia normalizează toate funcțiile organismului și redă energia și echilibrul.

Mitul vindecării prin reflexoterapiei.

În cabinet am avut diverși pacienți care credeau cu tărie că reflexoterapia vindecă și nu mai au nevoie de un tratament medical raportat de afecțiunile pentru care apelau la reflexoterapie. De cele mai multe ori, tratamentul medical este completat de reflexoterapie. Niciodată nu trebuie să privim această metodă complementară ca pe un tratament, ea este eficientă în ameliorarea simptomelor specifice bolilor cronice. Reflexoterapia ajută la normalizarea funcțiilor organismului prin eliminarea toxinelor îmbunătățind astfel circulația sângelui.

Înainte de stabilirea unui program ce include ședințe de reflexoterapie, trebuie cunoscut istoricul medical al pacientului, alimentația, starea generală de sănătate. Ținând cont de aceste aspecte, reflexoterapeutul va decide dacă persoana poate sau nu să înceapă ședințele de reflexoterapie. reflexoterapia este contraindicata in cazul persoanelor cu cancer, boli psihice sau boli infecto-contagioase.

Ce trateaza reflexoterapia?
- probleme digestive (inclusiv constipatia)
-dereglari menstruale,
-oboseala cronica,
- dureri musculare,
- inflamatii ale pielii,
-actioneaza asupra cauzelor aparitiei celulitei,
- deblocheaza traseul renal,
- ajuta la reglarea functiilor endocrine.

Indicatii pentru pacient:

-pe perioada sedintelor de reflexoterapie este indicat sa se bea o cantitate cat mai mare de lichide, peste 2 litrii pe zi

-pe perioada tratamentului reflexogen este indicata o dieta echilibrata, bogata in fructe, legume, sucuri naturale si de preferinta sa se evite carnea

-pe perioada tratamentului se recomanda sa nu se fumeze, sa nu se consume bauturi alcoolice si sa se diminueze consumul de cafea

Contraindicatii:
- Insuficiente renale si/sau hepatice acute,
- la hipertensiune / hipotensiune extreme,
- tensiune arteriala oscilanta,
- hemoragii cerebrale recente,
- infarct miocardic,
- varice voluminoase si inflamate,
- ulcer varicos,
- hemoragii,
- infectii cutanate,
- perioada de sarcina,
- rani deschise,
- boli de piele de natura parazitara si inflamatorie,
- boli infectocontagioase

Desi reflexoterapia este o terapie non-invaziva, activarea anumitor centri cu scopul eliminarii toxinelor poate duce la anumite reactii ale organismului, cum ar fi: transpiratie, greata sau dureri de cap, insa aceste simptome sunt temporare si fac parte din procesul natural de eliberare a toxinelor acumulate in timp din organism.

talpa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *