Ce poti vizita in Frankfurt

Dacă ajungi în sud-vestul Germaniei, orașul Frankfurt este locația pe care nu trebuie să o ratezi, chiar dacă potențialul turistic nu este chiar atât de impresionant... în comparație cu alte orașe ale țării. Arhitectura este mai degrabă futuristă decât istorică, bombardamentele din timpul războiului au distrus foarte mult din vechiul oraș și odată cu el și o mare parte din istorie. Astăzi găsim aici foarte puține clădiri medievale, setea de avangardism își spune cuvântul, a devenit principalul centru financiar si de transport al Germaniei si cel mai mare centru financiar din Europa continentală. Orașul are menționări istorice de de mai bine de 2000 de ani, dar multe structuri au fost reconstruite după cel de-al Doilea Război Mondial.

Nu este locul potrivit în care să-ți petreci vacanța, dar dacă ești prin zonă, merită să aloci câteva ore pentru un tur al orașului și locația în sine are foarte multe de oferit vizitatorilor: zgârie nori, peste 50 de muzee, foarte multe centre comerciale. Frankfurt este un oras efervescent și dacă îți place "viața agitată", ești în locul potrivit, indiferent de preferințele tale în materie de distracție.

Iată ce nu trebuie să ratezi dacă ajungi aici:

- Romerberg, în centrul vechi al orașului. Pot spune că aici regăsești esența unui oraș medieval, chiar dacă majoritatea clădirilor au fost reproduse. Zona este chiar impresionantă și este una dintre cele mai vizitate din Frankfurt. După cum vedem în imaginea de mai jos, "aerul" este cât se poate de medieval. Tot în această zonă găsim Domul sau Catedrala Saint Bartholomeus. A fost construită în stil gotic, peste fundația unei biserici vechi.

centru frankfurt

- Râul Main este și el un punct turistic prin podurile care despart orașul. Cel mai celebru este Eiserne Steg, construit în 1869. Zona este amenajată cu spații verzi, piste de biciclete și autoritățile au încercat să facă din acest loc o zonă în care turiștii și locuitorii se pot relaxa, au reușit!

- Renternturm este un turn fortificat din secolul XV. A scăpat de la distrugerea completă și a fost modernizat cu trecerea anilor.

- Turnul Main. Are o înălțime de 200 de metri și de aici avem parte de una dintre cele mai frumoase panorame ale Frankfurtului. Merită să urci până în vârf.

Alte obiective turistice notabile: Alte Opera, Henninger Turm, Katharinenkirche, Palais Thyrn und Taxis, Bursa Frankfurt, Banca Centrala Europeana. Dacă vrei să acoperi o parte din muzeele deschise, Museumsufer Ticket este potrivit ca să-ți asigure accesul în toate aceste locații două zile consecutive.

Dincolo de toată frumusețea orașului, gradina zoologica din Frankfurt a reușit să-mi atragă toată atenția. Am petrecut câteva ore printre animale și este una dintre cele mai frumoase grădini pe care le-am vizitat până acum. Are o suprafață de 13 hectare și adăpostește peste 5000 de animale.

Dacă este să aducem în discuție cazarea, în materie de hoteluri oferta este destul de generoasă. De la pensiuni până la hoteluri impozante. Prețuri pentru fiecare buzunar și pretenții. Obiectivele turistice în contrast cu edificiile moderne oferă vizitatorilor o experiență de neuitat.

PS: Dacă vrei să vezi ce am făcut în Bari, Malaga, Stavanger sau să citești despre oameni care încă locuiesc în peșteri... îți recomand categoria "Călătorii" a blogului. În funcție de timpul liber, postez infomații despre locurile pe care le vizitez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *