Fa o fapta buna! Campionatul de Bine!

Fiecare oraș are nevoie de voluntari, am descoperit asta cu foarte mult timp în urmă, atunci când mi-am dat seama că oamenii nu sunt foarte implicați în problemele comunității sau problemele sociale din jurul nostru. Cu 30 de ani în urmă descopeream Aradul, orașul care mi-a fost alături la bine și la greu, orașul de care te îndrăgostești iremediabil dacă ești un boem și îți place liniștea și mai ales stilul secession.

Fiecare colț al țării este încărcat de legende, povești care țin vie identitatea unui oraș, tradițiile locale, strofe din cântece pe care doar cei în vârstă le mai țin minte și sunt de părere că fiecare copil trebuie să facă cât mai multe ore de educație civică, care îl va învăța să trăiască în comunitatea din care face parte. Responsabilitatea, solidaritatea, altruismul… sunt trei trepte pe care trebuie să le parcurgem indiferent de vârstă, o atitudine socială pozitivă se bazează pe acești factori. Am învățat ca nu mai trebuie să judec. Că nu am nici o autoritate și părerile mele nu sunt întodeauna cele mai corecte. Am învățat să am răbdare și în același timp să mă bucur de tot ce există în jurul meu, pentru că doar așa văd evoluția și alături de oamenii cu care împărtășesc opinii identice, reușesc să identific probleme și soluții pe care doar în echipă își găsesc rezolvarea.

Raportat la voluntariat... am înțeles că este nevoie de mine și mi-am adus aportul acolo unde a fost nevoie, atât cât a depins de mine. Au fost foarte multe acțiuni în care m-am implicat, dar nu despre asta vreau să vă vorbesc. Bursa Binelui este singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru o cauză. Toate plățile sunt 100% securizate și intră sub incidența legilor transferurilor bancare, platforma stimulând astfel plățile electronice cu cardul. Bursa Binelui este dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro. Mai multe informații aici.

Doresc să vă îndem să credeți în proiectele din jurul vostru, să vă implicați, să donați. Întotdeauna am încurajat proiectele dedicate copiilor cu dizabilități, astăzi vă îndem să ne unim forțele și să ajutăm un proiect de suflet, un proiect care aduce multă lumină în sufletele beneficiarilor. In Judetul Timis sunt inscrisi aprox 2000 copii cu grad de handicap. Pana in prezent 200 sunt deja beneficiari ai programului nostru gratuit de hidroterapie, dar avem liste de asteptare pentru inca 100 copii. In total cel putin 200 copii cu nevoi speciale (inscrisi cu grad de handicap) vor beneficia saptamanal, timp de un an ( 50 saptamani) de sedinte gratuite de hidroterapie sustinute de o echipa complexa formata din fiziokinetoterapeuti specializati, medic, psiholog si asistent social. Toate detaliile despre acest proiect sunt disponibile aici și face parte din campania "Campionatul de Bine". Am ales sa susțin acest proiect pentru că știu exact ce viață au copiii cu dizabilități și mai ales șansele de integrare/recuperare, foarte mici în cazul în care nu există susținere.

Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România. Recent au fost aleși finaliștii Campionatului de Bine, în număr total de 42 de proiecte. Fiecare finalist luptă acum pentru a strânge donații și a se situa până pe 15 februarie 2017, inclusiv, pe una dintre primele 3 poziții.

Vlăduț, unul dintre copiii cu dizabilități cu care am lucrat într-un proiect dedicat copiilor cu dizabilităîți.

Comments
  1. Anca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *