București – Saint Jean Pied de Port

Una dintre cele mai mari provocări este reprezentată de traseul inițial. Dacă vorbim despre ruta franceză, Saint-Jean Pied de Port este unul dintre cele mai faimoase puncte de pornire în pelerinaj spre Santiago de Compostela. Planificarea unui astfel de traseu este destul de anevoios, o astfel de călătorie trebuie gândită cu mult timp înainte. Astfel, ai șansa de a cumpăra bilete de avion la un preț redus și diferite facilități dacă rezervi din timp anumite bilete (tren, autobuz, etc).

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să stabiliești exact ce rută dorești să parcurgi. M-am lovit de foarte multe probleme în ceea ce privește transportul până la Jean Pied de Port și în final am ales o variantă de traseu accesibilă ca preț și timp petrecut pe drum.

  • Cu Wizz Air am prins o ofertă foarte bună, Otopeni - Zaragoza, costul biletului nu a depășit 200 de lei.
  • Din Zaragoza voi merge cu autobuzul până în Pamplona, o călătorie care se întinde pe o durată de 3 ore și cu prețuri cuprinse între 5,35 și 16 euro, în funcție de perioada în care sunt achiziționate biletele de autobuz. Compania Conda oferă aceste curse la prețuri promoționale, trenul este și el o alternativă.
  • Călătoria cu trenul durează aproximativ 2 ore și prețurile variază între 10 și 24 euro, se aplică și aici diferite oferte pentru achiziționarea biletelor anticipat.
  • Ultima parte a călătoriei este reprezentată de drumul spre Saint-Jean Pied de Port cu plecare din Pamplona. O călătorie cu autobuzul durează aproximativ 1.45h, companiile care operează acest traseu sunt Conda și Eurolines. Prețul unei călătorii este de 22 de euro.
  • Site-ul www.goeuro.es a fost o resursă foarte bună, am reușit să rezerv biletele necesare fără probleme și m-am bucurat că le-am achiziționat la prețuri modice.

Am cunoștințe care au folosit alte variante, mi-au părut complicate din punct de vedere al timpului, mai ales că mi-am dorit ca în momentul în care ajung la Saint Jean Pied de Port să nu fiu epuizat și mă refer aici la escale, timp pierdut prin aeroport sau alte dezavantaje ce se ivesc atunci când destinația nu îți este foarte cunoscută. Din punctul meu de vedere a fost o alegere foarte bună în ceea ce privește prima etapă a călătoriei. Drumul până la SJPP. Orice sfat este o binecuvântare pentru mine și cei care citesc aceste materiale, dacă cunoști alte variante usoare de a ajunge la Saint-Jean Pied de Port, aștept comentariile tale!

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *